fredag 16 juli 2010

Kate-mania


Hurra! Bara en månad kvar tills Kate Atkinsons nya släpps! Started Early, Took My Dog är den fjärde romanen om Jackson och den kommer den 19 augusti. Här kan du läsa lite mer.

14 kommentarer:

Helena sa...

Hurra indeed! Blir uppspelt bara av titeln.

Inkling sa...

Ja, eller hur? Jackson Brodie är definitivt beroendeframkallande.

Jag vet om Ruths nya! Jag läste första avsnittet i slutet av den senaste wexfordboken, den heter typ Tigerlily's Orchid. Svårt att välja vilken av dem man ska börja med... well, det blir väl den som dimper ner i lådan först...Lycka!

På tal om Madonna så började jag följa henne -93...

Danette sa...

Hej, här var det längesedan jag var. Som vanligt fungerar inte minnet, jag VET att jag läst Atkinson, säkert på din eminenta inrådan, men.......Jag minns inte någon Jackson. Well, jag skall kolla på mitt lilla bibliotek här nere. Förövrigt har jag just påbörjat en bok som verkar arta sig väl:The Art of Racing in the Rain, Gareth Stein.

Jag tänkte skriva här att K A ser så snyggt bedagad ut, men efter Kerstin Thorwall så.......JAG har det ordet i min positiva lista....

Inkling sa...

Jamen nu kan du ju titta in lite oftare när du har snabbare bredband... Jackson figurerar i de senaste tre (fyra) romanerna av Atkinson och jag tror tipsade dig om Mänsklig krocket, som är en av de tidigare romanerna utan Jackson. Men prova för all del "De vilseförda"; Case Histories, den första i serien om Jackson.
Visst är hon tjusig!? Bedagad är knappast något postivit, men jag förstår vad du menar. En ngt äldre men mkt snygg dam, helt enkelt...

Danette sa...

Ja precis. Jag skall vårda mitt språk bättre i framtiden. Tack för tips, och för Mänsklig krocket som ju var lysande. Jag har även Kalle-krocket som ett trvligt minne!

Inkling sa...

Haha, jag med! Det är svårt att välja vilket som är bäst - Mänsklig krocket eller Kalle-krocket...

Helena sa...

Psst! Nu finns nya Ruthan att beställa!

Inkling sa...

Tack för tips! Jag fick mail om det från adlibris igår. Hade du också den på bevakning...?

Helena sa...

But of course! Har bloggat om mina våndor här: http://www.bokhora.se/blog/bokaktuellt/forfattare/2010/07/talamod-ar-en-dygd-har-jag-hort/

(Det får alltså bli IRL-shopping för mig så att jag ska kunna ta med mig den till landet nästa helg...)

Läste förresten lite rolig Ruthantrivia häromdagen: som ung jobbade hon som reporter på en dagstidning i Essex, men sparkades efter att ha skrivit om en lokal tennisklubbs årliga middag - utan att ha varit där. Hon kanske skulle ha kommit undan med det om det inte vore för att en av talarna dog mitt under talet... Hon verkar vara en härlig människa. Hoppas att hon har åtminstone några bra böcker till kvar!

Inkling sa...

Haha, jag har läst om det där någon gång! Ruth kommer antagligen - och förhoppningsvis - att skriva tills hon trillar av pinn! Ungefär som PD James verkar göra... Vars självbiografi du inte får missa förresten! "Dags att bruka allvar" heter den. Underbar människa, hon också.
På tal om brittiska kvinnor så vet du väl att Johan Hakelius kommer ut med en bok om sådana i höst - "Ladies"?

Pomegranate sa...

Hakelius har alltså skrivit om fruntimmer!? Det torde vara höstens främsta "måsteköp" för min del. Det var f ö en intervju med honom på kunskapskanalen igår kväll men tyvärr hade jag inte möjlighet att höra hela, jag hoppas den går i repris. Han fick den lite märkliga frågan om det fanns någon britt han absolut inte ville skriva om men tyvärr uppfattade jag inte vad han svarade, det var någon som var svenskvän och därför alltid citerades i svensk press, men var tråkig och otrevlig. Blev väldigt nyfiken på vem det var.

Inkling sa...

Jepp, han har skrivit om brittiska fruntimmer och alla har de med varandra att göra, precis som gubbarna i Döda vita män.
Jag missade också det där programmet, har gjort det en miljon gånger ungefär och det grämer mig lika mycket varje gång. Det verkar inte finnas på svt play heller. Undrar vem det var han menade...?

Johan Hakelius sa...

Hoppsan, här råkade jag trilla in och eftersom jag kan svara på frågan så gör jag väl det om nu någon ännu undrar: den jag nämnde (om jag minns rätt) var Polly Toynbee, kolumnist på Guardian. En riktig tråkmånsa.

Inkling sa...

Tackar ödmjukast för den upplysningen! Nu måste jag kolla upp Polly Toybee; blev nyfiken...