måndag 4 oktober 2010

Early bird

Imorse vaknade jag till min lycka arla i morgonstund (jo, faktiskt och nu ska ni får höra varför jag såg det som lyckosamt) och det betydde att jag, utan att stressa eller ha dåligt samvete för att jag borde göra något annat, kunde ligga och läsa i en dryg timme. Started early, took my dog är det slags bok man inte vill sluta läsa utan bara fortsätta, fortsätta... Som ju Kate Atkinsons romaner brukar vara.

Jag hoppas verkligen att BBC Ones filmatisering av Case Histories kommer att visas på svensk tv. Jag tror att Jason Isaacs kommer att bli en utmärkt Jackson Brodie. Med en bra roman som grund, bra skådespelare och BBC One Drama involverade kan det bara inte gå fel. Undrar vem som kommer att spela Julia?

7 kommentarer:

Helena sa...

Från min strikt utseendefixerade horisont (eller äsch, vem fan lurar jag, jag älskar ju också Kate Atkinson och BBC One Drama): Jason Isaacs ser lovande ut. MYCKET lovande...

Danette sa...

Very lovande indeed! Böcker skall införskaffas å det snaraste, och jag väntar dreglande på dvd:erna.....

Inkling sa...

Ha ha ha, skönt att höra att det finns fler än jag!
Danette, du måste läsa den här serien. Min goda kollega och vän kunde inte med de andra Atkinson (hon kom inte förbi de första sidorna) men älskade Case Histories. Så det finns hopp att du också kan gilla dem även om du inte gillade Mänsklig Krocket som jag prackade på dig...

Danette sa...

Gjorde jag ju visst det! Sa jag så? Konstigt! Jag tyckte om den och gav den vidare (sorry?!) till kusinbarnet, som börjar vuxna.
Jag skall handla böcker och läsa hela vintern. Fast nu skall bok-klubben läsa Suite Francaise (som jag läst och glömt, men gillade skarpt)....OCH jag skall ju även blogga på två håll....

Inkling sa...

Aha, så du gillade den? Kanske jag blandar ihop saker och ting nu...? Sorry. Men i så fall kommer du verkligen att älska Case Histores.
Suite Française? Är det nemirovski? Den minns jag att du pratade gott om. Den finns på min lista, men... till vintern, kanske...?
Ja ja JA! Blogga på bara! Sätt igång, cara!

Läst, sett & hört sa...

Early bird II. Jag vaknade också i svinottan och famlade efter Schackspelerskan och läste ut den. Började igår kväll.
Och jag ska snart ta itu med Atkinson, One good turn. Och Jason Isaacs blir bra som vad som helst...

Inkling sa...

Ha ha, jag håller med om Jason...