söndag 5 september 2010

Bright young things

Under de glada åren 1979-80 följde jag en lysande (tyckte jag då och jag har tyvärr inte sett den igen efter det) serie som hette Shoestring med Trevor Eve i huvudrollen som Eddie Shoestring, private eye; privatdeckare. Han var oerhört charmig och sympatisk på samma nivå som John Nettles i Bergerac, den ever så blåögde (bokstavligt alltså) poliskomissarien på Jersey.
De senaste somrarna när avsnitten i Morden i Midsomer, med samme John Nettles, blivit oengagerande och oengagerade, har jag till min lycka fått en annan tv-serie att glädjas åt om sommarkvällarna; Waking the Dead, det vill säga Mördare okänd - med the one and only Trevor Eve.
Kan man av detta dra slutsatsen att Trevor Eve dragit det längsta strået? Tja... han är nog något vassare som skådespelare och hans serie är onekligen betydligt bättre än Midsomer, men å andra sidan har nog John Nettles tjänat en större hacka under åren som Barnaby.
Personligen är jag dock glad för att jag inte behöver välja, utan kan kolla in båda två - gärna som bright young things i Bergerac respektive Shoestring.


7 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

Men vad gör hon i nattlinnet där???

Mrs. B sa...

Shoestring! Det var inte igår. Hade alldeles glömt bort den här serien, men känner ju igen vinjetten när jag ser den. Tack för påminnelsen!

Inkling sa...

Jag hade också nästan glömt Shoestring tills jag fick se Trevor Eve igen! En trevlig serie!

Hon i nattlinnet är nog någon typ av receptionist som diggar Shoestring, tror du inte det? Väldigt långt intro, för övrigt...

violen sa...

Jag hade inte glömt Shoestring! Glömmer aldrig Shoestring.
Trevor Eve var ju med i en engelsk serie där han spelade otrogen politiker och då insåg jag vilken stor skådespelare han är. Där var han riktigt otäck, vilket han väl ska vara i Mördare okänd också men han hejdas ju hela tiden av psykologen...:-)
Men ju fler avsnitt som går ju magrare blir han? GI eller?

Inkling sa...

Åh, den otrogne politikern har jag nog missat...tror jag. När gick den? Som god skådespelare kan han vara både sympatisk och läskig, men som Boyd gillar jag honom skarpt. Och jo, lite tunnare har han nog blivit... Kanske GI, kan tänka mig att han kan lassa in stora portioner pasta och rostat bröd... Och scones, kanske! Men jag tycker allt att John Nettles gått ner lite grann i de senare säsongerna av Midsomer också. Och det gjorde definitivt ingen skada! Han såg ut som en svullen vetedeg och ansiktsfärgen tydde på alldeles för högt blodtryck...

Nikka sa...

Hade nästan glömt Eddie Shoestring. Tittade alltid på den tillsammans med min pappa, vi kallade honom för Eddie Skosnöre;) Hursomhelst är Trevor Eve en riktigt bra skådis och Mördare okänd en av mina favoriter. Såg honom i en serie som jag glömt namnet på, som utspelade sig i Afrika och där han också var polis. Kommer ihåg att jag gillade den. Där var han sympatisk men håller med om att T E kan spela riktigt läskig.

Inkling sa...

Det är nog dags att kolla upp fler serier med T E, snart slutar ju Waking the Dead för säsongen...