torsdag 3 maj 2012

Otäckare och otäckare

Tog flexledigt ett par timmar i förmiddags och satt ute i solen (tänk vilken tur att jag kunde det). Och läste. Ut min bok. Det var helt enkelt omöjligt för mig att lägga ifrån mig den. Herregud, vad spännande Sharon J Bolton skriver, det är helt sjukt. Det är läskigt och nervkittlande och nagelbitande. Som en blandning mellan Elly Griffiths och Elizabeth Hand, kan man kanske säga. Inte lika snällt som Griffiths, men inte heller så rått som Elizabeth Hand (men lika läskigt). Ikväll är det dags att öppna nästa Bolton-bok. Köpte nämligen alla tre som inte finns översatta än. Awakening var det som jag läste ut imorse, ikväll blir det Dead Scared och då har jag ändå kvar Now You See Me.
Och dessutom är Gone Girl av Gillian Flynn på väg hem till mig per kunglig post.
Am I a lucky girl or what?

4 kommentarer:

Pixie sa...

Blir faktiskt omåttligt avundsjuk!

Inkling sa...

Jag förstår det. Jag känner mig nästan lite avundsjuk själv, faktiskt.

Helena (Dark Places) sa...

Okej, nu MÅSTE jag läsa Sharon Bolton! Härligt att hon redan hunnit skriva ett par böcker: när man hittar en ny favorit vill man ju gärna suga på favoritkaramellen så länge som möjligt.

Yay för Gone Girl!

Inkling sa...

Jag tror du skulle gilla Bolton väldigt mycket, Helena. Precis din stil, liksom.
Underbart att hon hade en backkatalog att ta av, men nu är jag inne på den sista/senaste hon skrivit... Tur då att Gone Girl finns!