måndag 31 januari 2011

oh, Sherlock

Så har man skaffat sig en sprillans ny favorit. Eller. Ny och ny. Sherlock Holmes har jag ju alltid tyckt om. Men nu gör jag det ännu mer och kommer att bänka mig vid tv:n de två nästkommande söndagskvällarna och inte låta något eller någon störa mig.
Roligt, spännande, välgjort och med väldigt bra samspel mellan skådespelarna. Och ohyggligt roligt. Holmes repliker fick mig att skratta så jag snudd på gled ner ur soffan, flera gånger. Och det är en väldigt bra förflyttning av Holmes och Watson till nutidens London, faktiskt. Det fungerar över förväntan.
Det är smart, det är snyggt, det är briljant på alla sätt och vis. Och som sagt - fantastiskt roligt.
Missa inte Sherlock ettan, söndagar kl 21.00.
Jag blev så betuttad att jag till och med drömde om Holmes inatt. Jag sa "you're going to break my heart", men han bara log och svarade "I would never do that".
Jag är kär.

8 kommentarer:

Pomegranate sa...

Ja! Jag är också helt kär i Sherlock, det här var det bästa jag har sett sen första säsongen av life on mars. Och tydligen planerar man en säsong 2. Sweet.

La Bibliofille sa...

Sherlocks Darcyska högdragenhet, rockens fladdrande i vinden, hans elegans i kontrast till dr Watsons satta charm, miljöerna, alltings perfekta avvägdhet, snillrikheten i alltsammans, kan man bli annat än alldeles bedårad av denna serie? I believe not! Äntligen ett skäl att emotse söndagar!

Inkling sa...

Vad kul att fler delar mina heta känslor! Den har tydligen fått väldigt bra kritik överlag och det med rätta. Läste en krönika i Svenskan idag av Andres Lokko och han var också alldeles bedårad, så vi är många!

Läst, sett & hört sa...

Ja, jag är med. Det var en glad överraskning! Riktigt begåvat!

Danette sa...

Oh om jag bara fick se detta mästerverk! Jag får nöja mig med mina dvd:er med Jeremy Brett.... inte fy skam, men nytt är ju nytt.
Kan i alla fall rekommendera ett program om Sherlock Holmes genom tiderna, på AxessTV på nätet!

Inkling sa...

Jag klistrade in svt play-länken på FB, fall i fall den funkar.
Tack för tipset om Holmes!

PS Jeremy Brett är kung! Benedict Cumberbatch (jo, han heter faktiskt så) som spelar Holmes i den nya serien har nog studerat Brett, tror jag.

Annika sa...

Instämmer helt i hyllningskören! Jag är annars förtjust i 1800-tals miljöerna men tycker att de på ett alldeles utmärkt sätt överfört serien till nutid utan att tappa fästet.

Bibliotekskatten sa...

Instämmer helt och fullt. Så bra. Snyggt, fantastiskt skådespeleri och riktigt roligt! Jag, som sitter och jämför med Robert Downey Jr som jag avgudar, blev mycket positivt överraskad! Sånt vill vi se mer av.