tisdag 28 augusti 2012

Åtta saker om mig

Utmaningar och annat av skicka-vidare-karaktär är jag inte mycket för. Det är inte Helena heller, och just därför antar jag hennes utmaning att göra en lista på åtta fakta om mig själv, som jag inte redan brett ut mig om här.

1. Jag avskyr att prata i telefon. Ringer sällan upp andra och hoppar gärna över att svara när det ringer. Har naturligtvis nummerpresentatör...

2. Gick från Starlet till Femina och Damernas Värld när jag var 11 för att jag blev så modeintresserad. Jag visste allt om hudvård, Kenzo och Vidal Sasson när jag var tolv, och drömde om att bli designer.

3. Jag är född samma dag som Gunnar Ekelöf dog.

4. En mans hår är helt avgörande för hans attraktionskraft. Vet inte vilket som är värst - rakat (upp till 1 cm), page eller dreadlocks. avtändande. Jag gillar inte långt hår på killar heller, men lite längd; något att ta tag i liksom - det vill jag ha.

En snubbe med hår att ta tag i. Aiden Gillen. Me like.

5. Jag gjorde hål i öronen (själv) och började tonade håret rött (själv) när jag var 13 bara för att likna Kate Bush. Jag tycker fortfarande att hon är coolast.

6. Är utbildad zonterapeut och hade eget företag i några år men orkade inte med allt gnäll från kunderna (plus att det var fysiskt tungt). Många verkade inte vilja bli friska utan hade identifierat sig med sin sjukdom. Alltså stängde jag butiken och började göra något jag verkligen ville göra: plugga litteraturvetenskap.

7. Har inte vågat se Blairwitch Project sedan jag flyttade till landet och tar skogspromenader flera ggr i veckan. Synd, eftersom det är en av de bästa skräckisar jag sett.

8. Är extremt ljud- och ljuskänslig och sover oftast med både öronproppar och ögonmask.


That's all folks. Haka på, den som vill!

7 kommentarer:

Pi sa...

Jag tror att jag kan ha Sveriges minsta mobilräkning. Och då använder jag ändå telefonen i jobbet. Ringer säkert inte ens ett privat samtal i månaden.

Fast jag kan tycka att det är lite sunt att inte omedelbart vara tvungen att släppa allt för att kolla vem det är som ringer eller svara på sms. När fikade man senast med någon som inte kollade sin mobil åtminstone 2-3 gånger under tiden?

Inkling sa...

Skönt att höra att det finns fler Hedenhösare än jag! Min mobil är sex år gammal och jag använder kontantkort som jag laddar på med typ 300 kr per år.
A change is gonna come, naturligtvis, men jag ska försöka att inte sitta med näsan nere i skärmen när jag är bland folk. På något sätt går man ju miste om nuet, om häret.

Annika sa...

Delar din avsky för att prata i telefon, men har en modern mobil för jag sköter gärna den nödvändiga kommunikationen via mobil och dator.

Utbildad sömmerska (som valde ny väg) och som tycker att tystnaden är underskattad!

Helena sa...

Roligt att läsa! Jag delar din telefonfobi, btw: ringer ett för mig okänt nummer låter jag mer eller mindre konsekvent bli att svara. Ansikte mot ansikte är jag en pratsam person, men djävulens hjälpmedel som Graham Bell fann sig tvungen att uppfinna: nej tack! Har aldrig förståt mig på folk som pratar timtals i telefon. Enda undantaget är när min syster, sedan många år boende i England, ringer. Hon är i princip den enda jag har längre telefonsamtal med.

Inkling sa...

Samma här, Helena - den enda jag kan prata med i timmar är min bror... Det är ngt speciellt med syskon.

Inkling sa...

Visst är det bekvämt att sköta korrespondensen via nätet, Annika! Så man får tyst och lugnt...

Anonym sa...

ja kära nån, man kan ju inte annat än stämma in i kören av telefonundvikare! Kate Bush däremot betackar jag mig för, är kanske för gammal... Mitt livsmotto är nog " I want to be alone"... sorgligt, nänä, inte alls! Med nära och kära funkar till och med mr. Bell's otyg,