tisdag 31 januari 2012

Underbart, läskigtHelena har ju sällan fel och jag litar stenhårt på hennes lysande boktips. Speciellt eftersom jag gärna läser på engelska. Senast var det Don't Breathe A Word av Jennifer McMahon som jag köpte efter att ha läst rapportenDark Places. Efter att haft den liggande på nattduksbordet till förmån för A Room Full of Bones (absolut fantastisk, allt jag hoppades et cetera. Läs Helenas recension här. Jag har inget mer att lägga till den) plockade jag fram den i söndags. Och oj oj, vad jag gillar den! Personerna, personteckningen, miljön, intrigen... Det är så bra och så läskigt och man anar skuggor i berättelsen hela tiden, ungefär som Phoebe ständigt ser skuggor i ögonvrån.


Böcker som Don't Breathe A Word får mig att känna mig överlycklig för att jag lever, för att jag kan läsa och att det finns en sådan lyxig, underbar och livsnödvändig uppfinning som romanen. Vad kan man mera önska av livet? Ge mig en bra bok så är jag nöjd och blir glad och snäll och klok på kuppen.

6 kommentarer:

Pixie sa...

Hade höga förväntningar på hennes Girl in the woods men som jag tyckte var bra underhållning men inte någon favorit, så då sänkte jag dem. Ja du, nu måste jag ju höja mina förväntningar igen. :-)

Inkling sa...

Jag hade rätt återhållna förväntningar men är mycket positivt överraskad av hur spännande den här är! Får allt kolla in Girl in the Woods också...

Helena (Dark Places) sa...

Åh vad glad jag blir av det här inlägget! Delvis, naturligtvis, av rent egoistiska skäl men kanske mest för att det finns så många bra, stämningsfulla och underbart läskiga böcker som förmår göra en till en lyckligare, gladare och - faktiskt - bättre människa. Mer sånt! Ska själv ta och läsa McMahons tidigare böcker asap. Tror, dock, att denna är ett snäpp vassare än hennes tidigare alster. Det bådar ju gott för framtiden!

Bokbabbel sa...

Ja, visst är den bra? Helena kan tipsa hon ;) Själv tror jag att jag ska tamig an "A Room Full of Bones" nu, vågar inte riktigt läsa "Tistelblomman" ensam på ett hotellrum :D

Inkling sa...

Visst är det underbart att tänka på alla fantastiska romaner som finns out there somewhere, som man kommer att läsa? Vi andra har det ju lätt för oss eftersom du Helena letar upp så många pärlor åt oss...

Amanda Hellberg är däremot en författare jag inte fattar grejen med. Läste Döden på blek häst och fattade ingenting. Uselt språkbruk, töntiga "skräckscener", pinsamma beskrivningar av "konstskolan"... Men smaken är ju olika och det är ju tur för henne att många gillar henne! Elly Griffiths däremot, hon är en stjärna!

Pi sa...

Enligt Postens meddelande kan jag hämta denna bok IDAG på en plats helt olämplig för posthantering. Men nu är jag så glad att den äntligen har kommit att jag helt struntar i att jag måste hämta den i en sunkig tobaksaffär med dålig service. Det är det värt! Hoppas nu bara att den är lika bra som ni säger.