fredag 29 april 2011

the most anticipated royal event in 30 years


Ja då smäller det! Idag gifter sig prins William med Kate Middleton och jag tänker sitta klistrad framför teven. Förmodligen kommer jag att snyfta och tänka på hur det var när Diana gifte sig och hur det skulle ha varit om hon var med idag. Oh well. Det kommer nog att gå bra ändå. Här skriver The Telegraph om bröllopet och här är bröllopets officiella sida.

Ladi Di 29 juli 1981 på väg in i St Paul

En nyfödd William, 21 juni 1982Vill man inte ha en tepåse med William i morgonteet ...

... så finns det spypåsar för den som inte gillar spektaklet.

6 kommentarer:

Helena the Anglophile sa...

Jag sitter redan och snyftar - och redogör oombedd för allt som skett inom det brittiska kungahuset de senaste trettio åren för alla som vill lyssna. Rule Britannia! Champagne ikväll!

Inkling sa...

Ha ha ha! Skål för Storbritannien!

Pomegranate sa...

Jag var helt säker på att jag också skulle gråta, men nej..! Trodde aldrig jag skulle säga detta, men jag var betydligt mer rörd när VIctoria och Daniel gifte sig. Men visst var det gulligt när William anlände till kyrkan uppenbart supernervös. Kate verkade vara lugnet själv däremot, tror hon kommer klara sitt nya liv galant. Sen fick jag en påminnelse om att union jack är världens vackraste flagga...

Inkling sa...

Eller hur? När raderna av flaggor vajade i vinden var det otroligt vackert! Jag vill ha en Union Jack vajande här hemma! Jag struntar i skånska flaggan!
William var nog oerhört nervös, för det verkade som om han inte kunde bli klar snabbt nog när han upprepade sina löften... Och de rörde ju knappt vid varann! Man är väl bortskämd med snyftpellen Fredrik i Danmark och som sagt Daniel & Victoria. Dessa kyliga britter...hehe.
Men jag fick en klump i halsen när de sa att Camilla inte vill bli kallad Princess of Wales, av respekt för Diana, utan bara Duchess of Cornwall. Det var så fint.

Pomegranate sa...

För att inte tala om Mette-Marit och Haakon! Då satt jag och hulkade i soffan. Apropå kyliga britter såg jag (ännu en) dokumentär om Charles och Dianas bröllop som visades nu i samband med bröllopet igår, och jädrar vad Drottningen såg sur ut under deras vigsel. Man skulle ju kunna tro att hon åtminstone kunde spela lite glad i alla fall, men icke. Det är välunder hennes värdighet i och för sig, haha.

Inkling sa...

Ooja, Mette-Marits bröllop var ju otroligt snyftframkallande.
Ha ha - tänk då vad sur Elizabeth hade sett ut ifall hon vetat vilket elände som väntade...