tisdag 22 mars 2011

Ny Rendell i sikte!


Hurra, än är det krut i tanten! Ny Wexford-deckare kommer i sommar och den ska tydligen vara ett slags fortsättning på A Sight For Sore Eyes, vilket inte låter fel alls.
Jag som gillar Ruthans lantlige och bakåtsträvande kommissarie känner mig extra lycklig eftersom hon för ett par år sedan sa att Monster In The Box var den sista boken som skulle handla om Wexford.

Ruth Rendells The Vault kommer ut den 4 augusti.

4 kommentarer:

Prof. Kalkyl sa...

Vackert! jag har ju Wexford i kärt minne från TV, så jag kan se fram emot att läsa alla på rad. Synd att han dog... Ja inte Wexford, men han som spelade honom!

Helena (Dark Places) sa...

Oh! Själv är jag ju mer förtjust i Rendells fristående psykologiska spänningsromaner och - kanske i synnerhet - Barbara Vine men jag välkomnar ändå en ny Wexford. Mest för att det tyder på att det ännu är krut i tanten och att man kanske kan vänta sig ännu fler fristående romaner. Hurra!

Inkling sa...

Jo, det är svårt att välja mellan hennes olika genrer - så varför välja!? Jag älskar dem alla, men jag kan identifiera mig så mycket med Reg, på något sätt. Kanske för at tdet bor en reaktionär kriminalkommissarie inom mig...?

Angående Wexford-filmatiseringarna så tycker jag tyvärr att de höll en låg nivå. De var alldeles för nedkortade och förenklade för att vara bra.Rendells romaner är ju alltid väldigt komplexa pussel, men det kom inte fram i filmerna/serierna. Fast jag gillar George Baker som spelade honom, han som liknar prins Henrik av Danmark!

Kalkyl (professor) sa...

Lustigt hur (tror jag) det första intrycket blir det bästa. jag såg ju G.B som Wexford långt innan jag läste Ruths böcker, så när jag nu läser dem är det alltid med G.B för ögonen. Böcker är väl alltid mer komplexa, det är därför filmen aldrig är lika bra som boken...
prins Henrik! haha! i didn't see that one coming!