lördag 19 mars 2011

Ombytta roller

Jag beställde en liten present till mig själv; dvd-boxen med alla avsnitt av den gamla BBC-serien To the Manor Born med underbara Penelope Keith. Den rappa dialogen är fullkomligt underbar och liksom själva essensen av brittisk humor. Audreys Burberrykjol gör mig grön av avundsjuka och titta här på väskan! Hermès kan slänga sig i väggen. Audrey skulle aldrig använda något så obrittiskt eller tacky. "England for the english as we used to say about India!"

8 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

Den serien minns jag med välbehag!
Jag älskade Penelope Keith och hennes ironiska kommentarer och oefterhärmliga svansföring. Det var väl en jättebra födelsedagspresent du tänkte ut åt dig! Jag tror att jag ska tänka ut den åt mig också. Eller kanske Matador?

Danette sa...

För den som älskar Penelope finns ännu en serie som jag tror heter "The Good Life". Där är hon chic grannfru till två förvirrade gröna vågen-noviser. Antingen är hon gift med Peter Bowles däe, eller också med han som spelade ministern i "Javisst Herr Minister". Hon är lika lysande där som överallt annars!

Inkling sa...

Äh, Matador... BOOORING! Du får gärna låna min box annars.
Jag tror det är han ministern som spelar med i någon serie med Penelope. Har sett någon bild på de tu. Hon är alltid underbar, men inget slår hennes om slottsfru, tycker jag!

Danette sa...

Jag vill också låna Matador!

Inkling sa...

Det var ett förbaskat tjatande om detta Matador. JAG HAR INGEN MATADOR!Däremot har jag en To the Manor Born-box som jag skriver om i mitt inlägg. Och den får ni båda hemskt gärna låna.

Läst, sett & hört sa...

Ska man behöva ta ut subjekt och predikat i dina meningar för att förstå vad du menar? Jag uppfattade att du hade Matador i en box. Men jag förstod inte varför eftersom du inte gillade den. Eller trodde dig inte gilla den. Du borde se den i vuxet sällskap någon gång...
Men jag lånar gärna To the Manor Born

Inkling sa...

Men jisses. Hur tydligt måste man vara med själva TEMAT i sitt inlägg. I det här inläggen skrev jag om att jag köpt en box med To the Manor Born. Alltså är det den boxen jag syftar på. Och INTE någon förkättrad Matador som jag inte riktigt vet hur det hamnade i den här diskussionen in the first place. Jag trodde att To the Manor Born liksom var huvudämnet för alla som läste mitt inlägg, men ack vad jag bedrog mig.

BTW:
Det enda jag minns av Matador, som jag fick syn på när jag strök förbi teven i min barndom, var någon snubbe med risigt rött hår, och kanske var det han som kallades "jyden". Jag trodde det handlade om att han diskriminerades för att han var judisk, men det var för att han var från Jylland, förklarade min far. Det här var alltså när det visades på dansk tv, arla i urtid.

Danette sa...

Ha ha HA! jag har ju helt missat denna helt surrealistiska diskussion! synd att den inte låg på FB! jag skrattar ihjäl mig! Eller som mina amerikanske vänner skriver; LMAO!!