torsdag 10 december 2009

Ode to Jane Campion


När kommer den här filmen till Sverige? Har den redan kommit? Och redan försvunnit? Kommer den direkt på dvd? (Man kan kanske inte räkna med att svenskarna, med svenskarnas filmsmak kommer att springa benen av sig för att se en film om poeten Keats.) Jag längtar intensivt efter att se denna nya film av den fantastiska Jane Campion. Har hon någonsin gjort något dåligt? Jag älskar The Piano, An Angel at my Table, Holy Smoke, In the Cut och inte minst Portrait of a Lady. Det sätt på vilket hon skildrar intimitet (känslomässig och sexuell) är mindblowing. Så när hon nu ägnat en film om John Keats och Fanny Brawne är det som jag fått en dröm i uppfyllelse. Jag är nämligen en sucker när det gäller romantisk engelsk lyrik och får en klump i halsen när jag läser Ode to a Nightingale.

6 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

Lugn! Den är på väg. Svensk premiär 25 december. Då går vi den 27 eller något. Evy

Inkling sa...

Nä men- ååhhh! Tack för den upplysningen. Vi går pronto!

snowflake sa...

Jag känner igen den här bloggen... har du skrivit förut, haft långt uppehåll, och sen börjat igen kanske?

Inkling sa...

Kanske det, kanske.

Camelia sa...

Oh, oh och aaah! Jag vill också se denna film! Jane Campion rules, som de unga skulle rappa fram... (eller vad de nu säga). Läst, sett & hört lugnade dock mitt bultande hjärta. Nu kan jag gå och se den på jullovet, dock utan barn och make. Alldeles själv. Jag ska t o m befalla maken att giva mig en biobiljett pronto i födelsedag, (sker före julafton), så kan jag med godaste samvete gå på bio i la stada och gotta mig åt denna film! Tack för tipset, ty jag har inte hunnit uppfatta att Campion har gjort en ny film som har premiär. En underbar regissör.
Ang. det Snowflake skrev om att hon kände igen bloggen. Jag tycker också att du liknar en kär gammal bloggare som tyvärr lade ned sin blogg pga fåntrattar som inte hade förstånd att skilja på fiktion och verklighet. Det är obegripligt varför somliga läser bloggar de inte gillar? Det är ju bara att låta bli! Well, lik eller the same. Det kvittar. Jag gillar i alla fall din blogg. Den är intelligent, rapp i replikerna och intressant.

Inkling sa...

Denna fågel Fenix är tydligen pinsamt enkel att känna igen i ny skrud. En fågel som för övrigt är glad för att ha få men naggande goda läsare!